MULTI-STAGE

ENDURO
& KIDS MTB

8 IULIE, 2023 • BUSCAT, CLUJ

8 IULIE, 2023
BUSCAT, CLUJ

ÎNAPOI

ENDURO

Traseu HEITS Apuseni Bike Cup

Traseul de concurs se întinde între vârful Buscat și zona de la baza pârtiei din Stațiunea Muntele Baișorii (cunoscuta și ca pârtia veche din Băișoara). Specificul acestuia este de singletrail, tehnic, pe alocuri îngust, cu multe rădănici, fără foarte multe elemente construite, iar mare parte din timp va fi petrecut în pădure.


Vom avea 4 probe speciale care totalizeaza 4.7km cu o diferență de nivel de 650m, iar transferurile însumează aproximativ 6.5km.


Puncte de interes

  • Parcare Buscat Ride Park: HQ, info, start, premiere, parcare, punct de hidratare

  • Poieniță zona Plopiș: service, punct de hidratare


Start

Se va porni în grupuri de câte 4 sau 5 concurenți din zona restaurantului cota 1600 din Buscat Ride Park.


Transfer către PS1

Se traversează pârtia albastră apoi se merge pe curba de nivel pana în pârtia verde, pe care apoi se urca până la restaurant Buscat 360, după care se merge pe creastă pană aproape de vârful Buscat unde va fi marcat startul pentru PS1.

Lungime: 1.5 km

Diferență de nivel: 70m


Proba Speciala 1 (PS1)

PS1 pornește din zona varfului Buscat și urmărește linia traseului Right Line până în poienița cunoscută sub numele de Plopiș, poienița care se afla lângă drumul județean ce duce către Buscat Ride Park.

Lungime: 1.4km

Diferentă de nivel: 171m


Transfer către PS2

Din zona Plopiș se merge pe drumul județean înspre Buscat Ride Park aproximativ 200m pănă în zona unde începe Trail 9 (pe stânga), unde va fi marcat startul pentru PS2.

Lungime: 200m

Difrerență de nivel: 0m


Proba speciala 2 (PS2)

PS2 începe din zona drumului județean și urmărește liniile traseelor Trail 9 si Două Drumuri inferior și ajunge in drumul forestier care urcă de pe Valea Vadului. Acest traseu se intersectează de câteva ori cu drumul forestier cunoscut sub numele de Drumul Telefoanelor.

Lungime: 1.4km

Diferentă de nivel: 176m


Transfer către PS3

Se urmărește drumul forestier care urcă dinspre Valea Vadului, se urmăresc indicatoarele si se va face stânga brusc (înainte de ajunge în drumul județean) pe drumul care duce în spatele pensiunii Skiland, se iese în drumul județean pe care se continuă până în zona poieniței de la Plopiș.

Lungime: 2.4km

Diferență de nivel: 175m


Proba specială 3 (PS3)

PS3 are startul în zona Plopiș, urmărește linia traseului Magic Moss și se termină în drumul forestier care ajunge la baza pârtiei de la Băișoara.

Lungime: 1km

Diferență de nivel: 168m


Transfer către PS4

Se merge pe drumul forestier care ajunge la baza pârtiei de la Băișoara, apoi se urcă pe pârtie, după care se urmărește drumul forestier ce ajunge în zona Plopiș până în zona unde e marcat startul pentru PS4.

Lungime: 1.4km

Diferență de nivel: 135m


Proba specială 4 (PS4)

PS4 urmărește linia traseului Old Line Alternative și ajunge la baza pârtiei de la Băișoara. Acestă probă specială va fi Power Stage în cadrul Cupei Naționale de MTB Enduro.

Lungime: 0.9km

Diferență de nivel: 126m


Transfer final

Concurenții se vor întoarce la start, în zona parcării de la Buscat Ride Park. Se poate urca fie pe transferul folosit pentru PS4 și apoi pe drumul județean, fie se poate merge 800m către centrul stațiunii Muntele Băișorii de unde se poate urca pe drumul județean (asfalt).


Categoria Hobby va putea folosi shuttles pe care o să la punem la dispoziție pentru transferurile PS4 și cel final, înspre HQ concurs.